Trein naar Rotterdam

En stap simpel over op Metro Rotterdam

Als je Rotterdam wilt bezoeken is er natuurlijk een geweldig alternatief voor de auto. Kies bijvoorbeeld eens voor de trein. Je reist comfortabel en snel zonder files naar de binnenstad van Rotterdam. Eventueel kan je op diverse treinstations eenvoudig overstappen op het metronetwerk en dus verder reizen per metro. Onderstaand volgt meer informatie over de treinstations van Rotterdam en de aansluitingen op het metronetwerk.

Treinstations Rotterdam

De treinstations waarover de stad Rotterdam beschikt zijn behalve het Centraal Station ook Alexander, Blaak, Lombardijen, Noord en Zuid. Bij het stadion de Kuip is ook een treinstation welke alleen in gebruik is tijdens evenementen zoals voetbalwedstrijden.

Overstappen op metro

Het treinnetwerk van de Nederlandse Spoorwegen brengt je op verschillende plekken in Rotterdam en omstreken, maar het metrostelsel is nog meer wijdvertakt. Met de metro geraak je immers nog meer in de haarvaten van de stad en omliggende regio. NS en RET versterken elkaar want bij diverse treinstations kan je eenvoudig overstappen op de metro en je reis vervolgen. Ook in de andere steden welke deel uitmaken van het Rotterdamse metrostelsel zijn er aansluitingen tussen trein en metro. Het gaat om:

- Rotterdam Centraal (lijn D, E)

- Den Haag Centraal (lijn E)

- Laan van NOI (lijn E)

Rotterdam Blaak ((lijn A, B, C)

- Rotterdam Alexander (lijn A, B)

- Schiedam Centrum (lijn A, B, C)

Reisplanner NS

Wil je voor jezelf uitrekenen hoeveel het kost om met de trein naar Rotterdam te reizen en hoe de dienstregeling er op dit moment uitziet? Bereken het met de NS Reisplanner.

Reactie plaatsen

Reacties

farousha
3 jaar geleden

hoe duur is het van maasluis naar den haag met de metro

Bakker
5 jaar geleden

Leuk dat jullie aangeven wat het kost per kilometer met de metro, ik zou graag zien wat het kost als ik van a naar b gaat.
Vind het niet klant vriendelijk van de RET 😢